- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tocanita de ciuperci este o mancare de post foarte buna si gustoasa, pe care ar trebui sa o incercati si dvs.
Ingrediente
- 500 gr ciuperci
- 3 cepe
- 150 ml ulei
- 1 lingurita cu faina
- 2 rosii decojite
- marar tocat
- sare
- boabe de piper
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cureti coditele ciupercilor de partea care a stat in pamant, pe care o arunci, separi palariile, speli in mai multe ape si le toci felii subtiri. La fel procedezi cu coditele (daca sunt compacte).
- Toci ceapa pestisori, o calesti in ulei cald pana devine sticloasa. Presari cu faina, stingi cu 1 cana de apa, adaugi ciupercile si fierbi acoperit 15 minute. Adaugi sare, boabe de piper si rosiile decojite, taiate felii subtiri si mai lasi sa fiarba un sfert de ora.
- Decorezi cu marar tocat fin, servesti cu mamaliguta, alaturi de un vin alb, sec.