- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ragout din carne de mistret este un preparat delicios si apetisant, pe care trebuie sa il incercati ori de cate ori aveti ocazia.
Ingrediente
- 1 kg carne de pe burta
- 2 linguri cu otet
- sare
- 1 ceapa
- piper boabe
- 1/2 lamaie
- 175 ml vin alb
- 1 lingura cu zahar
- 1 lingura cu faina
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Carnea marinata o pui in apa rece, o speli bine, arunci apa, apoi o tai bucati potrivite si o oparesti un sfert de ora cu apa clocotita.
- Scoti din apa si pui la fiert cu apa rece, 1 ceapa taiata in patru, 2 linguri cu otet, felii de lamaie, piper boabe si putina sare. Inlaturi spuma si lasi sa fiarba la foc mic pana devine moale. Atunci o scoti si o lasi pe o farfurie, taiata in 6-8 felii.
- Supa in care s-a facut o ingrosi cu 1 lingura cu faina, o indulcesti cu 1 lingura cu zahar si o fierbi cu vinul alb pana ajunge la jumatate.
- Sosul fierbinte il strecori intr-o cratita emailata, pui bucatile de carne in sos si lasi pe plita calda 15 minute.
- Servesti cald, cu paine proaspata si vin rosu alaturi.