Rata cu garnitura de gulii

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rata cu garnitura de gulii este o mancare satioasa si aromata pe care trebuie sa o savurati ori cate ori aveti ocazia.

Ingrediente

    • 1 rata
    • 5-6 gulii tinere
    • sare
    • 200 ml supa de carne
    • patrunjel tocat
    • 1 lingura cu otet
    • 1 lingura cu unt

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Se marineaza rata in apa cu otet, sare si usturoi cateva ore, dupa ce a fost curatata si spalata, golita de intestine si sarata pe dinauntru.
  2. Rata marinata o tai bucati, o pui intr-o cratita mare impreuna cu felii de gulii, 1 lingura cu unt, 1 cana cu supa, sare si putin piper. Acoperi cratita si o tii pe foc mic 1 ora, dupa care intorci carnea, scoti guliile si continui frigerea.
  3. Guliile le treci prin sita si piureul obtinut il lasi deoparte pana cand este gata friptura. Peste carne adaugi 1 lingura cu otet si lasi sa se friga pana cand se inmoaie. Scoti carnea pe o farfurie, o acoperi cu piureul de gulii clocotit impreuna cu sosul fripturii si cu verdeata tocata marunt.
  4. Servesti cald, cu paine proaspata si vin rose alaturi.

Recomandari

Mancaruri