- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rata cu garnitura de gulii este o mancare satioasa si aromata pe care trebuie sa o savurati ori cate ori aveti ocazia.
Ingrediente
- 1 rata
- 5-6 gulii tinere
- sare
- 200 ml supa de carne
- patrunjel tocat
- 1 lingura cu otet
- 1 lingura cu unt
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Se marineaza rata in apa cu otet, sare si usturoi cateva ore, dupa ce a fost curatata si spalata, golita de intestine si sarata pe dinauntru.
- Rata marinata o tai bucati, o pui intr-o cratita mare impreuna cu felii de gulii, 1 lingura cu unt, 1 cana cu supa, sare si putin piper. Acoperi cratita si o tii pe foc mic 1 ora, dupa care intorci carnea, scoti guliile si continui frigerea.
- Guliile le treci prin sita si piureul obtinut il lasi deoparte pana cand este gata friptura. Peste carne adaugi 1 lingura cu otet si lasi sa se friga pana cand se inmoaie. Scoti carnea pe o farfurie, o acoperi cu piureul de gulii clocotit impreuna cu sosul fripturii si cu verdeata tocata marunt.
- Servesti cald, cu paine proaspata si vin rose alaturi.