Tocana din carne de vitel

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tocana din carne de vitel este o mancare gustoasa si satioasa, perfecta pentru un ptanz satios.

Ingrediente

    • 500 gr carne (cap de piept) de vitel sau de manzat
    • 5-6 cepe
    • 200 ml supa de oase
    • 1 lingura cu bulion de rosii
    • usturoi
    • cimbru
    • cartofi
    • varza  alba
    • bame
    • 2 dovleci
    • 300 gr fasole verde
    • ardei gras
    • 2 morcovi
    • 2 vinete mici
    • 1 conopida mica
    • 2 teline
    • sare
    • piper
    • 175 gr untura cu ulei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Tai carnea, o speli si o rumenesti in untura proaspata, apoi o scoti si o pui deoparte, iar in untura calesti ceapa taiata pestisori, stingi cu bulion cand devine sticloasa, pui supa si lasi sa dea un clocot. Adaugi carnea si lasi sa fiarba, la foc mic, impreuna cu putina sare, piper boabe, usturoi dupa dorinta si 1 crenguta de cimbru.
  2. Cureti toate legumele, le speli, le tai bucati mari si le pui la fiert in apa cat sa le acopere. Conopida o fierbi separat, iar rosiile le tii pentru a da fata mancarii. Legumele, fierte si scurse, le pui intr-o cratita mare. Vii cu amestecul de ceapa si carne, il pui deasupra, torni peste toate acestea un pahar cu vin alb si dai la cuptor pentru jumatate de ceas, numai dupa ce ai pus deasupra mancarii rosiile taiate felii si curatate de pielite.
  3. Potrivesti de sare si de arome.
    Servesti mancarea rumenita bine, cu paine mai vechisoara si marar si patrunjel tocate pe deasupra, alaturi de un pahar cu vin rose.

Recomandari

Mancaruri