Crap cu orez

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crapul cu orez este o mancare foarte gustoasa si satioasa, pe care o puteti servi calda sau rece.

Ingrediente

    • 1,4 kg crap fara cap
    • 700 gr orez
    • 200 ml ulei
    • 50 gr pasta de tomate
    • 3 cepe
    • 600 gr rosi proaspete
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Crapul se curata, se spala si se portioneaza in 10 bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati si se spala. Rosiile proaspete se spala, se oparesc si se decojesc, apoi se taie in jumatati.
  2. Ceapa se inabusa in 100 ml de ulei cu 100 ml de apa. Se adauga orezul si se continua inabusirea. Se adauga pasta de tomate, piper, sare, 1,5 litri de apa fiarta si se fierb circa 30 de minute.
  3. Bucatile de peste se asaza peste compozitia obtinuta, deasupra se pun bucatile de rosii, se adauga ulei si se introduc la cuptor 15 minute.

Recomandari

Mancaruri