- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Florile de dovlecei cu peste este un preparat mediteranean foarte gustos si plin de vitamine. Acest preparat se poate servi atat cald cat si rece.
Ingrediente
- 4 flori de dovlecei
- 1 dovlecel mediu
- 200 gr file de peste oceanic (cod, merluciu)
- 200 ml lapte
- 1 ceapa
- 2 crengute de rozmarin
- ulei de masline
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Se pune laptele intr-o cratita, se pun crengutele de rozmarin si cepa tocata si se lasa pe foc mic pana incepe sa clocoteasca. Se pun fileurile de peste si putina sare, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba 10 minute, pana cand pestele este moale.
- Se ia vasul de pe foc, se scurg fileurile de peste, se sfarma usor cu mana intr-un castron unde se condimenteaza cu sare si piper si se adauga peste si putin ulei de masline.
- Se spala dovlecelul, apoi se taie rondele care se pun pe fundul unei tavi termorezistente unse cu ulei de masline, se adauga putina sare si putin piper.
- Florile de dovlecei se curata de pistil se spala si se sterg usor cu servet absorbant, apoi se umple cu compozitia din peste, obtinandu-se rulouri.
- Se asaza rulourile peste rondelele de dovlecei, se stropesc cu putin ulei de maslie, apoi se baga vasul in cuptorul incins pentru 15-20 de minute. Cand s-a rumenit frumos se scoate tava din cuptor, apoi se poate servi.