Gasca cu castraveti murati

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gasca cu castraveti murati este o mancare satioasa pe care o puteti prepara cu succes iarna cand este momentul acriturilor.

Ingrediente

    • pulpele si aripile de la o gasca
    • 1 lingurita faina
    • 1/2 lingurita de boia dulce
    • 1 ceapa
    • unt
    • castraveti acri din saramura

Instructiuni de preparare

  1. Intr-o cratita acoperita cu capac se rumenesc la foc mic bucatile de carne cu ceapa taiata felii subtiri si cu o lingura de unt. Din cand in cand se intorc bucatile de carne si se mai amesteca in sos cu o lingura.
  2. Cand apa lasata de carne a scazut, se adauga boiaua de ardei, faina, se stinge cu apa si se lasa sa fiarba incet, la foc mic.
  3. Castravetii se spala bine, daca sunt mici se taie in doua sau in sferturi, daca sunt mari se taie in jumatati, se curata de seminte, apoi se taie bucati mai mici, care se adauga in oala peste carne. Se mai adauga putina apa  si sare daca este nevoie si se lasa sa fiarba in continuare, pana cand carnea este fiarta, iar castravetii s-au imuiat. Se lasa sa scada sosul, apoi se poate servi.

Recomandari

Mancaruri