- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Risotto cu creveti si flori de dovlecei este un preparat exotic, pe care il puteti prepara si cu carne de pui taiata cubulete, secretul acestui preparat fiind florile proaspete de dovlecel.
Ingrediente
- 300 gr orez cu bob mare
- 500 gr creveti Tiger
- 1/2 ceapa
- 100 ml vin alb
- supa de peste/supa de legume/apa calda
- piper macinat
- sare
- 4 flori de dovlecei
- ulei de masline
- 2 linguri cu lapte
- 50 gr unt
Instructiuni de preparare
- Crevetii se spala, se indeparteaza capul, apoi se taie cubulete mici.
- Se scoate pistilul de la florile de dovlecei, care apoi se spala si se taie fideluta.
- Se caleste ceapa tocata marunt in putin ulei de masline, iar cand devine sticloasa se adauga crevetii, condientand totul cu putina sare si piper macinat, lasand sa fiarba totul 5 minute. Se adauga orezul, se amesteca usor, si se stinge cu vinul alb.
- Se da focul mic si se adauga treptat supa sau apa calda, iar cand orezul este gata se adauga florile de dovlecel.
- Dupa 18 minute opriti focul, se adauga untul si laptele, se amesteca usor si se lasa cu capac sa se racoreasca timp de 2-3 minute, apoi se poate servi.