- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Daca doriti sa preparati ceva gustos din porumbei, va propun sa incercati porumbeii cu mazare. Cu siguranta gustul acestui preparat va va lasa fara replica.
Ingrediente
- 2 porumbei
- 3 cepe
- 1 kg mazare
- 1 lingura de faina
- 150 ml apa
- 2 linguri unt
- 80 gr slanina
- 1 lingura pasta de tomate
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Porumbeii se curata, se spala, apoi se rumenesc in unt impreuna cu ceapa tocata si cu slanina taiata bucatele. Dupa ce porumbeii s-au rumenit uniform se adauga faina, se toarna apa, pasta de tomate, se adauga putina sare si putin piper, mazarea boabe, se acopera cratita cu capac si se lasa sa fiarba inabusit.
- Daca mazarea este conservata si nu proaspata nu se fierbe, ci doar se opareste, se scurge si se pune in cratita cu porumbeii si se fierbe numai 5 minute.