- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crapul cu rosii la cuptor este o reteta delicioasa care poate fi consumata in orice zi din an.Datorita continutului scazut de calorii acest preparat il poate consuma chiar si cei care tin regim.
Ingrediente
- 1 crap proaspat
- 100 gr unt
- 3-4 rosii
- 3 ardei grasi
- 1 lamaie
- 6 linguri ulei
- 2 catei de usturoi
- 2 cepe
- patrunjel verde tocat
- 200 ml vin alb
- cimbru
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Pestele se curata de solzi si de intestine, se spala cu multa apa rece apoi se usuca cu servete absorbante. Se taie pestele bucati care se asaza int-un vas dreptunghiular, se preasara cimbru,sare si piper.Se lasa 10 minute pentru ca sarea si piperul sa intre in carnea pestelui.
- Intre timp se curata ceapa si se taie felii subtiri care se pun in tava cu peste si printre bucatile de crap. Se mai pun feliile de rosii si se ardei gras, patrunjelul tocat si felii de lamaie. Legumele trebuiesc asezate in asa fel incat sa nu fie numai deasupra, ele trebuind bagate si intre feliile de peste.
- Se toarna vinul,uleiul si se intrpduce tava in cuptorul incins iar cand feliile de crap sunt rumenite tava poate fi scoasa din cuptor. oricum nu ar trebui sa stea mai mult de 40 de minute in cuptor.
- Se poate pune si crapul intreg, dar atunci se fac crestaturi pe latimea lui ca sa fie bine patruns.daca se cresteaza , in santurile crestaturilor se introduc boabe de piper negru, feliute de usturoi, cimbru si lamaie.