- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceasta reteta de crap marinat o puteti prepara si pentru a conserva pestele pentru iarna.Crapul marinat se serveste sumplu sau in diverse salate.
Ingrediente
- 1 crap
- 2 foi de dafin
- boabe de piper
- 1 lamaie
- sare
- otet
- 2 linguri faina
- ulei pentru prajit
Instructiuni de preparare
- Se curata pestele, se spala, se sterge, se taie bucati si se sareaza. Bucatile se dau prin faina si se prajesc in ulei, pe ambele parti.
- Se pun bucatile de peste prajite intr-un borcan de sticla.
- Otetul de vin indoit cu apa se potriveste de acru, dupa gust, se pun boabe de piper, foile de dafin, sare si se fierbe cateva clocote, se pun felii de lamaie, apoi se raceste si cand este numai caldut se toarna in borcanul cu peste.
- Se leaga borcanul cu celofan, se pune in camara si se lasa7 zile dupa acre se poate consuma.