- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sarmalele din crupe de porumb se prepara mai ales in Bucovina, ele fiind mai grase si mai satioase.
Ingrediente
- 250 gr crupe de porumb
- 2 cepe mari
- 150 ml ulei
- 200 gr jumari proaspete de porc
- 200 g costita afumata
- 1 varza murata
- 2 linguri cu bulion de rosii
- sare
- piper macinat
- cimbru uscat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Crupele de porumb le obtii din porumb alb dat la piua, vanturat bine si spalat in mai multe ape. Le pui la fiert pentru30 de minute , la foc mic, le scurgi si le amesteci cu: ceapa tocata marunt, 1 lingura de bulion de rosii, sare, piper macinat si jumari tocate marunt, apoi condimentezi cu cimbru uscat, bine maruntit.
- Faci sarmale in foi de varza, le asezi in oala de lut, cu felii subtiri de costita intre ele si putin ulei. Acoperi cu apa calda, adaugi bulion de rosii si fierbi la foc molcom 2 ore.
- Servesti sarmalele fierbinti, cu mamaliguta. Dupa gustul gospodinei, amestecul de ceapa, bulion si jumari poate fi calit in ulei. In felul acesta sarmalutele sunt mai grase. Miezul de varza il toci marunt si il pui la fiert odata cu sarmalele, deasupra lor si servesti sarmalutele cu paine sau mamaliguta, cu vin alb demisec.