- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sarmalele cu hribi sunt perfecte pentru zilele de post de peste an.
Ingrediente
- 250 gr hribi uscati sau 500 gr hribi proaspeti
- 2 cepe
- 2 linguri cu bulion de rosii
- 1 foaie de dafin
- 150 ml ulei
- 1 varza murata sau cruda
- sare
- piper macinat
- 4-5 linguri cu orez
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Alegi hribi uscati, ii speli, ii fierbi cateva minute si-i scoti pe o farfurie.
- Toci ceapa si o calesti in ulei pana devine sticloasa, adaugi orezul si le lasi pe foc cateva minute. Adaugi bulionul desfacut intr-o ceasca de apa calda, lasi sa scada si amesteci cu hribi tocati marunt.
- Tragi vasul de pe foc, sarezi, piperezi si faci sarmale in foile de varza pregatite ca mai sus. Asezi sarmalele in vas smaltuit sau in oala de lut, acoperi cu apa calda, pui restul de bulion (1 lingura plina), foaia de dafin si fierbi pe vatra sau in cuptor.
- Toci miezul de varza si-l fierbi cu sarmalele. Servesti sarmalutele calde sau reci, cu paine proaspata sau mamaliguta si cu vin alb demisec.