- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sarmalele din carne de oaie sunt de nelipsit de pe mesele musulmanilor in zile festive.
Ingrediente
- 1 kg carne de oaie sau de berbec
- 2 cepe
- 1 cartof
- 150 gr orez
- 1 felie de paine
- 3-4 rosii
- leustean si marar tocat
- foi de vita
- sare
- piper macinat
- 200 ml vin alb
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Speli carnea si o toci cu un cutit sau cu securea, pe un fund de lemn, o strangi in vas adanc si o amesteci cu orezul ales si spalat, 2 rosii taiate felii si decojite, 1 felie de paine muiata in apa rece, leustean si marar tocate impreuna, 2 cepe tocate marunt, sare, piper macinat si alte condimente. Framanti amestecul cu mana, lasi deoparte sa se amestece aromele. Daca ai multi comeseni, adaugi un cartof mare, dat pe razatoare si spalat cu apa rece.
- Pregatesti foile de vita: daca sunt murate, le clocotesti 1 minut, le lasi in apa rece pana pregatesti amestecul de carne. Le scurgi, le rupi in doua daca sunt mai mari si faci sarmale maruntele pe care le asezi in vas de lut.
- Acoperi cu apa calda si vin alb, in amestec si le fierbi pe vatra, in spuza fierbinte. Daca nu ai foc de lemne, le fierbi in cuptor, la foc potrivit, cel putin 2 ore. Le servesti fierbinti, cu mamaliguta calda si ardei iute si un vin alb demisec.