- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sarmalele din carne de miel este un preparat cu o aroma intensa pe care le puteti prepara cu ocazia sarbatorilor de paste.
Ingrediente
- 1 kg carne de miel
- 4-6 fire de ceapa verde
- 4-5 fire de usturoi verde
- 1 legatura de loboda sau 1 salata verde
- verdeata tocata
- 1 ou
- crengute de leustean
- 500 ml bors
- 2 linguri cu bulion de rosii
- 150 gr orez
- 40-60 frunze de stevie
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Toci carnea, o amesteci cu ceapa verde, usturoi verde, salata sau loboda - tocate marunt, leustean tocat, o lingura cu bulion, sare si piper macinat. Omogenizezi cu 1 ou crud, adaugi orezul ales si spalat in mai multe ape si lasi 15 minute ora sa se amestece aromele.
- Pregatesti stevia: o speli, o oparesti 1 minut in apa care clocoteste, o scurgi cand si-a schimbat culoarea. Rupi foile de stevie in doua, pe lungul nervurii tari si faci sarmalute mici, pe care le asezi in vas cu pereti inalti. Acoperi cu apa calda, fierbi 1 ora la foc potrivit, adaugi borsul si continui fierberea pe plita sau in cuptor.
- Servesti sarmalutele fierbinti, cu sau fara smantana. Cu ardei iute, de primavara, asezat printre sarmale si cu paine proaspata sau cu mamaliguta. Este potrivit vinul alb, demisec sau cel rose.