Sarmale din carne de miel

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sarmalele din carne de miel este un preparat cu o aroma intensa pe care le puteti prepara cu ocazia sarbatorilor de paste.

Ingrediente

    • 1 kg carne de miel
    • 4-6 fire de ceapa verde
    • 4-5 fire de usturoi verde
    • 1 legatura de loboda sau 1 salata verde
    • verdeata tocata
    • 1 ou
    • crengute de leustean
    • 500 ml bors
    • 2 linguri cu bulion de rosii
    • 150 gr orez
    • 40-60 frunze de stevie

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Toci carnea, o amesteci cu ceapa verde, usturoi verde, salata sau loboda - tocate marunt, leustean tocat, o lingura cu bulion, sare si piper macinat. Omogenizezi cu 1 ou crud, adaugi orezul ales si spalat in mai multe ape si lasi 15 minute ora sa se amestece aromele.
  2. Pregatesti stevia: o speli, o oparesti 1 minut in apa care clocoteste, o scurgi cand si-a schimbat culoarea. Rupi foile de stevie in doua, pe lungul nervurii tari si faci sarmalute mici, pe care le asezi in vas cu pereti inalti. Acoperi cu apa calda, fierbi 1 ora la foc potrivit, adaugi borsul si continui fierberea pe plita sau in cuptor.
  3. Servesti sarmalutele fierbinti, cu sau fara smantana. Cu ardei iute, de primavara, asezat printre sarmale si cu paine proaspata sau cu mamaliguta. Este potrivit vinul alb, demisec sau cel rose.

Recomandari

Mancaruri