- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crapul rasol este un fel de mancare apreciat oricand si la orice masa.Datorita faptului ca nu are grasimi adaugate el poate fi consumat chiar si la cina fiind o minunata sursa de vitamine si minerale.
Ingrediente
- 1 crap
- 1 morcov
- 1 patrunjel radacina
- 1 ceapa
- sare
- piper boabe
- o legatura patrunjel verde
- zeama de la o lamaie
- 4-5 cartofi
- cimbru
- 1 foaie de dafin
Instructiuni de preparare
- Se curata legumele (morcovul, patrunjelul radacina, cartofii si ceapa) si se pun sa fiarba intregi intr-o oala cu apa si putina sare.Cand legumele sunt aproape fierte sa adauga crapul curatat de solzi si de intestine si spalat sub jet de apa rece.Se pune foaia de dafin, cateva boabe de piper si putin cimbru si se lasa focul la mic si se lasa sa fiarba cam 30 de minute.
- Cand pestele este fiert se scoate pe un platou si se garniseste cu legumele fierte si taiate fasii.Se stropeste pestele cu zeama de lamaie, putin ulei si patrunjelul tocat.