Perisoare gratinate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Reteta de perisoare gratinate cu siguranta se va afla in topul preferintelor dumneavoastra datorita faptului ca se prepara usor si nu este nevoie de nici o prajeala.

Ingrediente

    • 500 gr piept de pui dezosat
    • 1 ceapa
    • 1 felie de paine
    • 1 ou
    • verdeata (marar si patrunjel)
    • sare si piper

    PENTRU SOS:

    • 200 ml smantana
    • 1 lingura faina
    • 2 linguri branza telemea de oi
    • 4 oua
    • frunze de patrunjel verde si de telina verde
    • sare si piper

     

Instructiuni de preparare

  1. Se toaca pieptul de pui impreuna cu ceapa curatata si spalata, apoi se pune compozitia intr-un castron. Se adauga felia de paine inmuiata in apa (sau lapte) si stoarsa bine, oul batut ca pentru omleta, verdeata tocata marunt.Se potriveste gustul de sare si piper si se amesteca bine. Din compozitia obtinuta se modeleaza perisoare de marimea unei nuci  si se aseaza intr-o tava termorezistenta.
  2. Separat, se bate smantana cu branza de oi rasa, si faina, se adauga sare si piper, dupa gust. Compozitia rezultata  se adauga peste perisoarele din forma. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se introduce in cuptorul bine incins pentru circa 30 de minute.S e indeparteaza folia de aluminiu, se sparg cele 4 oua in sosul de smantana, se adauga cate un cubulet de unt pe fiecare galbenus, si se introduce tava din nou la cuptor, pana se incheaga galbenusurile.
  3. Perisoare gratinate se servesc calde, garnisite cu frunze verzi de patrunjel si de telina.

Recomandari

Mancaruri