- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mancarurilor carora li se adauga la fierbere sau cand sunt introduse la cuptor vin, vor avea un gust mai bogat. Carnea de pui tratata cu vin va fi mai frageda si gustul va fi mai intens.
Ingrediente
- 1 pui mare
- 7-8 felii subtiri de bacon
- 100 gr unt
- 2 linguri ulei
- 150 ml vin alb sec
- 3 catei de usturoi
- cimbru uscat
- busuioc uscat
- 1 lamaie
- sare si piper
PENTRU GARNITURA:
- 1 broccoli
- 2 morcovi
- 1 ceapa rosie
- 1 dovlecel
- 1 fir de praz(partea alba)
- patrunjel verde
Instructiuni de preparare
- Se amesteca intr-un castronel, uleiul, cateii de usturoi zdrobiti, cimbru, busuioc, sare si piper, dupa gust. Se unge interiorul puiului cu aceasta compozitie. Se pune lamaia intreaga in interior, se leaga pulpele si se unge deasupra cu unt.
- Se aseaza puiul intr-o tava termorezistenta incapatoare, cu pieptul in sus. Se aseaza feliile de bacon pe pui, suprapuse putin. Se toarna in tava 150 ml de apa, se acopera cu folie de aluminiu, si se introduce la cuptor pentru circa 30 de minute, la foc potrivit.
- Se scoate tava din cuptor, se indeparteaza folia de aluminiu, se pun, alaturi de pui, legumele curatate, spalate, si taiate felii sau dupa preferinta. Se mai adauga 50 ml apa calda si vinul apoi se baga la cuptorul pentru inca 30 de minute, pana scade zeama ,se patrund legumele si puiul se rumeneste frumos.
- Puiul se scoate din cuptor si se lasa 15 minute sa se racoreasca. Se serveste cald, garnisit cu legume si cu frunze de patrunjel verde.