- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca mexicana este o gustare interesanta cu arome speciale.Trebuie sa aveti mare grije la cantitatea de ardei iute,deoarece daca puneti prea mult nu o puteti manca, iar daca puneti prea putin nu se simt aromele mexicane.
Ingrediente
- 3 ardei grasi portocalii
- 3 catei de usturoi
- 1 ardei iute
- 3 linguri ulei
- 150 gr mazare congelata sau din conserva
- 1 lingura coriandru tocat
- 800 ml supa clara de vita
- 200 gr malai
- 400 gr fasole rosie, din conserva
- 4 oua
- 100 gr branza telemea
- unt
- pesmet
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Ardeii grasi se spala, se curata de seminte si se taie fasii. Usturoiul se curata si se piseaza intr-un mojar cu putina sare iar ardeiul iute se toaca cat mai marunt. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga usturoiul, ardeiul iute, mazarea si coriandrul. Se calesc bine, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, apoi se lasa sa se raceasca.
- Se da supa intr-un clocot apoi se adauga malaiul treptat, amestecand continuu cu un tel, pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce s-a pus tot malaiul, se acopera vasul si se lasa 15 minute la foc mic, amestecand doar din cand in cand. Se adauga smantana si se fierbe totul pana se ingroasa din nou.
- Legumele calite se pun intr-un castron mai mare, se adauga fasolea din conserva,mamaliga si ouale. Se condimenteaza cu sare si piper si se intinde compozitia intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet.
- Se coace 40 de minute la foc potrivit.Cu 10 minute inainte de finalul coacerii, se presara deasupra branza telemea rasa.
- Cand se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca complet si abia apoi se poate taia portii si servi.