- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crevetii marinati cu orez aromat este un preparat exotic de vara, usor de preparat si pe placul impatimitilor de fructe de mare.
Ingrediente
- 500 gr inele de creveti
- 2 plicuri de ceai verde
- 1 legatura coriandru
- 3 catei de usturoi
- 1 lime
- 25 gr ghimbir
- 5 linguri ulei de floarea soarelui
- 5 linguri sos de soia
- 350 gr morcovi
- 250 gr orez cu bob rotund
- 1 legatura ceapa verde
- 150 gr telina cu frunze
- sare
- chilli
Instructiuni de preparare
- Peste plicurile de ceai verde se toarna 400 ml de apa clocotita, se lasa la infuzat 2 minute, apoi se indeparteaza plicurile, iar ceaiul se lasa sa se raceasca complet.
- Usturoiul si ghimbirul se curata si se toaca, apoi se amesteca cu ceaiul rece sicu 2 linguri de sos de soia. Daca este necesar, din creveti se scot intestinele. Crevetii se spala, se sterg, se amesteca cu marinada, se acopera si se lasa la rece cel putin 3 ore.
- Morcovii se curata si se taie bastonase subtiri. Ceapa verde si tulpina de telina se curata, se taie fasii. Orezul se fierbe in apa sarata clocotinda, conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Crevetii se lasa sa se scurga, se pastreaza marinada. Legumele se calesc in 2 linguri de ulei fierbinte de floarea-soarelui, timp de 7 minute, amestecand din cand in cand,apoi se adauga 2-3 linguri de marinada si se lasa sa dea in clocot. Se potriveste gustul cu restul de sos de soia, chilli si zeama de lamaie verde, apoi se adauga orezul si se pune la cald.
- Crevetii se prajesc pe o parte si pe alta in restul de ulei fierbinte,pentru 5 minute, se sting cu niste marinada. Se aseaza pe orezul cu legume si se presara cu coriandru tocat.