- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cus-cusul cu legume se regaseşte în toate tarile nord africane, iar gustul sau merge de la arome dulci in bucataria marocana la accente picante, în bucataria Algeriana – sau gusturi mai clasice, cum este reteta de fata, specifica Tunisiei.
Ingrediente
- 250 gr cus-cus
- 250 ml supa de legume
- 1 rosi
- 150 gr branza Feta
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben
- 1 dovlecel
- 1 vanata
- tulpini de telina
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura unt
- 2 catei de usturoi
- praf curry
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Se curata legumele,se taie rosi felii iar restul de legume rondele,dupa preferinta si se calesc in unt.Se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper si curry.
- Separat, se fierbe supa iar cand incepe se opreste focul si se pune cus-cusul. Se amesteca, apoi se acopera cu un capac pentru 10 minute, pana se umfla cus-cusul. Se adauga usturoiul zdrobit, o lingura de ulei de masline si cu o furculita se amesteca energic pentru ca cus-cusul sa se desfaca,
- Se aseaza legumele calite sub forma de coronita pe un platou, iar la mijloc se toarna cus-cusul. Se garniseste cu rosia taiata cubulete si cuburi de branza Feta.