- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Scrumbia cu legume este o mancare plina de minerale si vitamine,fiind un preparat gustos si pe placul tuturor.
Ingrediente
- 800 gr scrumbie
- 4 ardei grasi
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura marar
- ienibahar
- 3 catei de usturoi
- 4 rosii
- 2 morcovi
- 200 ml suc de rosii
- 100 ml ulei
- 1 legatura patrunjel verde
- pper
- sare
Instructiuni de preparare
- Scrumbia se spala si se curata de solzi. Legumele se spala si se taie in feliute.
- Pestele se prajeste intr-o tigaie cu ulei incins, apoi se serveste la masa, pe un platou alungit. In acelasi ulei se prajesc legumele ramase cu sucul de rosii. Cand sunt gata pe trei sferturi, se adauga usturoiul pisat si condimentele, si se mai fierb cateva minute.
- Sosul preparat se pune pe platou si se presara cu verdeata si condimente, dupa gust.