Tocanita de miel cu cartofi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tocanita de miel cu cartofi este o mancare aromata de primavara, delicioasa si pe placul tuturor.

Ingrediente

    • 1 kg carne de miel
    • 6 ardei grasi
    • 4 cepe
    • rozmarin
    • 8 cartofi
    • 6 rosii
    • 1 legatura patrunjel verde
    • piper
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se spala si se curata carnea, apoi se taie in bucatele, se da cu sare si piper. Ceapa si ardeii se spala, se curata si se toaca marunt. Rosiile se spala si se taie in feliute.
  2. Intr-o cratita, se pun bucatile de carne, ceapa, ardeiul si rosiile, un pahar de apa siputin rozmarin. Se acopera cu capacul si se lasa sa fiarba.
  3. Cartofii se curata, se spala, se taie in sferturi, sau, daca sunt mai mari, in opt, se fierb in apa clocotita cu putina sare, apoi se scot si se asaza in cratita cu carnea si celelalte.
  4. Se mai fierb impreuna un sfert de ora, se potriveste gustul cu sare si piper si se presara patrunjel tocat marunt.

Recomandari

Mancaruri