- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tocanita de cega trebuie sa o incercati pentru numai in Dobogea veti intalni aceasta mancare delicioasa.
Ingrediente
- 1 kg cega
- 4 ardei gras
- 100 ml ulei
- 2 kg cartofi
- 3 cepe
- 3 rosii
- condimente
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata si se taie cega in bucati de 5 cm, care se rumenesc apoi in ulei. Dupa ce s-au rumenit, se scot bucatile de peste si, in aceasi ulei, se calesc cepele tocate in felii subtiri sia rdeii tocati marunt. Se adauga putina apa si se mai tine pe foc mic.
- Se curata cartofii, se spala, se taie in cuburim, care se adauga in vasul cu restul legumelor.
- Se adauga peste si se lasa sa fiarba, adaugand rosiile date pe raztoare, sare si condimente. Se lasa sa fiarba pana scade, apoi se servetse tocanita cu mamaliga proaspata.