Tocanita de cega

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tocanita de cega trebuie sa o incercati pentru numai in Dobogea veti intalni aceasta mancare delicioasa.

Ingrediente

    • 1 kg cega
    • 4 ardei gras
    • 100 ml ulei
    • 2 kg cartofi
    • 3 cepe
    • 3 rosii
    • condimente
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata si se taie cega in bucati de 5 cm, care se rumenesc apoi in ulei. Dupa ce s-au rumenit, se scot bucatile de peste si, in aceasi ulei, se calesc cepele tocate in felii subtiri sia rdeii tocati marunt. Se adauga putina apa si se mai tine pe foc mic.
  2. Se curata cartofii, se spala, se taie in cuburim, care se adauga in vasul cu restul legumelor.
  3. Se adauga peste si se lasa sa fiarba, adaugand rosiile date pe raztoare, sare si condimente. Se lasa sa fiarba pana scade, apoi se servetse tocanita cu  mamaliga proaspata.

Recomandari

Mancaruri