Cuscus cu legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Reteta de cuscus cu legume trebuie sa o incercati si dvs. Aroma orientala a nautului in combinatie cu cuscusul ofera o noue conceptie despre mancarea asiatica.

Ingrediente

    • 250 rg cuscus
    • 200 gr naut
    • chimen
    • 1 ardei gras rosu
    • 1 ardei gras verde
    • 1 ardei gras galben
    • 1 ceapa mica
    •  ulei de masline
    • patrunjel verde
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pune nautul intr-un castron si lasa-l peste noapte la inmuiat. Fierbe-l apoi in apa cu sare, timp de 30 de minute, dupa care strecoara-l si lasa-l sa se raceasca.
  2. Intre timp, prepara cuscusul: pune pe foc 500 ml de apa. Adauga cuscusul cand apa incepe sa fiarba, acopera cu un capac si lasa cateva minute la foc mic. Ia vasul de pe foc si tine acoperit pana cand se absoarbe apa, iar cand cuscusul s-a racit scurge-l daca mai este cazul.
  3. Separat, incinge 3 linguri  cu ulei de masline si caleste ceapa tocata marunt. Adauga ardeii taiati in triunghiuri mici si lasa sa se inabuse 8 minute.
  4. Pune compozitia intr-un bol, adauga nautul si cuscusul, adauga chimen si patrunjel verde apoi amesteca usor, dupa care poti servi.

Recomandari

Mancaruri