Cuscus cu sos de legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cuscusul cu sos de legume este o mancare orientala, acre se serveste rece sau calda, dar care se poate servi si la noi in zilele de post deoarece are multe vitamine si minerale.

Ingrediente

    • 200 gr cuscus
    • 200 gr fasole boabe
    • 3 morcovi
    • 1 ardei gras rosu
    • 3 catei de usturoi
    • 1 lingurita curry
    • ulei
    • 200 gr naut
    • 200 gr linte
    • 50 gr porumb dulce din conserva
    • 2 cepe
    • 3 linguri bulion
    • 250 ml supa de legume
    • piper macinat
    • sare
    • 3 fire patrunjel verde

Instructiuni de preparare

  1. Se lasa fasolea, lintea si nautul sa se inmoaie , in apa rece peste noapte, apoi se pun a fiert separat, schimband primele doua ape pentru eliminarea toxinelor.
  2. Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste in ulei incins, apoi se adauga morcovii curatati si taiati rondele, ardeiul taiat cubulete, fasolea, lintea si nautul, adaugand apa cat sa le acopere.
  3. Se fierb, pe foc mic, timp de 20 de minute, apoi se adauga porumbul, bulionul, praful de curry, usturoiul pisat si se mai lasa cateva minute sa se imbine aromele.
  4. Separat, se pune la fiert supa, si cand incepe sa clocoteasca se adauga cuscusul. Se lasa 2 minute, apoi se da vasul deoparte. cand s-a mai racit putin, se adauga 3 linguri de ulei, sare, piper si patrunjelul tocat.
  5. Pe o farfurie se pune cuscusul si sosul de legume si se decoreaza cu frunze de patrunjel verde, dupa acre se poate servi.

Recomandari

Mancaruri