- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Acest deliciu de pasare este un preparat aromat, gustos si apetisant, perfect in zilele de vara.
Ingrediente
- pulpele si pieptul de la un pui tanar
- 70 ml ulei
- 200 gr ciuperci
- 100 ml vin alb
- 100 gr rosii
- 100 gr ceapa
- 3-4 catei de usturoi
- sare
- pipera
- oregano
- cimbru
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 75 minute
- Portionezi puiul. Pulpele si pieptul le prajesti intr-o tigaie cu 4-5 linguri de ulei, pe foc slab, pana se rumenesc pe toate partile. Apoi le pui intr-un vas pentru prajit, la cuptor.
- In alta tigaie, pui uleiul ramas din cantitatea indicata, in care prajesti usturoiul tocat marunt si ceapa taiata mai mare, avand grija sa se prajeasca pana devin aurii. Adaugi apoi amestecul peste carne. Tai ciupercile in bucati, feliezi rosiile, torni vinul si putina apa, fierbi totul cateva minute si condimentezi dupa gust.
- Compozitia obtinuta o torni peste carne, acoperi vasul si il tii in cuptorul incins, aproximativ 30 de minute.
- Servesti puiul cu o salata dupa gust: salata de varza, de castraveti sau salata verde.