- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Dorada cu legume la cuptor este o varianta foarte buna pentru o masa copioasa in zilele de vara, avand avantajul ca se prepara rapid si nici nu necesita multe ingrediente.Gustul fin al doradei va face din dvs impatimiti ai pestelui.
Ingrediente
- 1 kg de dorada
- 1 ceapa mica
- 1 buc telina
- 3 buc morcovi
- 400 ml vin alb
- ulei
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Pestele se curata,se spala cu apa rece si se lasa la scurs. Legumele se curata, se spala apoi se taie fasii subtiri.
- Se ia o tava de cuptor unsa cu putin ulei si se pune in ea pestele peste care se imprastie legumele, stropind totul cu ulei de masline, sare, piper si vinul alb. Daca este nevoie se mai poate adauga apa, pestele trebuie sa fie la nivel cu lichidul.
- Se baga tava in cuptorul incins si se coace 15 minute pentru fiecare 500 gr peste. Pentru o aroma mai delicata este recomandat ca tava inainte de a fi bagata la cuptor sa se puna pe ochiul de pe aragaz cat sa dea intr-un clocot, apoi se baga la cuptor.
- Cat timp este la cuptor din cand in cand se mai stropeste pestele cu sosul din tava.