- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Dovlecei umpluti cu orez - O mancare gatita, usoara si hranitoare. Profitati de sezonul dovleceilor, de timpul calduros si hidratati-va cu acesti dovlecei umpluti cu orez!
Ingrediente
- 6 dovlecei
- 5 linguri ulei
- 1 ceapa mare
- 2 rosii mari
- 1 morcov mic
- 200 ml suc de rosii
- 200 gr orez
- patrunjel verde
- marar verde
- 2 ardei grasi
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Se rad dovleceii de coaja, se spala si se taie in doua pe latime, apoi se scobesc cu lingurita de samburi.
- Orezul se spala bine, sa ramana alb si urat, apoi se pune pe foc, intr-o cratita cu apa cat il acopera, pana se umfle.
- Se curata ceapa, se spala si se taie marunt, ardeii se curata si ei si se toaca marunt, iar morcovul se curata si se rade pe razatoarea mica. Se pun impreuna intr-o cratita cu 4 linguri de ulei, pe foc mic, pana se inmoaie si incep sa se rumeneasca, amestecand mereu.
- Se adauga orezul si rosiile curatate de pielite si seminte, taiate cubulete, apoi se adauga verdeata tocata marunt si se amesteca pe foc, pana scade apa lasata de rosii.
- Cu compozitia obtinuta se umplu jumatatile de dovlecei si se pun in cratita, se toarna sucul de rosii, apa cat sa-i acopere si o lingurita de unt sau ulei. Se mai presara verdeata tocata si se introduce cratita in cuptor, sa fiarba. Cand sunt gata si sosul de rosii a scazut, se scoate cratita din cuptor, se lasa 15 minute sa se racoreasca, apoi se pot servi alaturi de o lingura cu smantana.