- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mancarea rece de dovlecei este o mancare excelenta pentru cei care vor sa-si pastreze silueta, dar vor sa si hraneasca sanatos. Mancarea rece de dovlecei este o mancare comoda, ieftina si usor de facut.
Ingrediente
- 4 dovlecei
- 1 ceapa
- 200 ml suc de rosii
- 2 rosii
- marar verde
- 50 gr unt sau 2-3 linguri ulei
- 2 ardei grasi
- patrunjel verde
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Se rad dovleceii de coaja si se taie bucati. Ceapa se toaca, ardeii se spala si se taie bucatele, rosiile curatate de pielite si seminte se taie felii.
- Ceapa, ardeii si rosiile se pun cu ulei intr-o cratita acoperita cu capac, pe foc mic, sa se inmoaie bine, apoi se adauga si dovleceii, se pune sare, piper, usturoi, verdeata tocata, suc de rosii si se introduce oala la cuptor sa fiarba legumele si sa scada apa lasata de ele.
- Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se poate servi.