Pestele cu ghimbir este un preparat care cu siguranta va va cuceri de la prima imbucatura. Indiferent ca e servit rece sau cald pestele cu ghimbir este foarte delicios si aromat.
Se spala fileul de peste, se sterge cu un servetel, se taie in doua pe diagonala si se pune la marinat cu zeama de lime si sos de soia.
Se curata ardeiul iute, se indeparteaza semintele si se taie in fasii subtiri. Se curata ceapa verde si telina si se taie in inele, respectiv felii subtiri.
Se curata si se toaca ghimbirul. Se spala rosiile, se taie felii, iar jumatate dintre acestea se aseaza pe patru bucati mari de hartie de copt. Se lasa pestele sa se scurga, apoi se pun cate doua bucati deasupra si se aseaza celelalte felii de rosii. Se presara cu ceapa verde, telina, ghimbir si chilli si se stropeste cu marinada. Se formeaza pachetele si se inchid. Se aseaza pe o tava de copt si se pun in cuptorul incalzit timp de 15 – 20 de minute.
Orezul se pune in 500 ml de apa sarata clocotinta si se lasa la fiert timp de 12 - 15 minute, la foc mic, apoi se serveste ca garnitura la peste.