Dovlecei cu sos alb

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Dovleceii alcatuiesc o sura importanta de factori nutritivi, iar sosul stimuleaza pofta de mancare si le da dovleceilor un gust placut si aromat. Preparati dovlecei cu sos alb pentru un stil de viata sanatos.

Ingrediente

    • 6 dovlecei potriviti
    • 1 lingura faina
    • 60 gr cascaval ras
    • 50 gr unt
    • supa de dovlecei
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Dovleceii se rad de coaja si se fierb in apa cu sare, apoi se scurg si se taie cubulete.
  2. Se prepara un sos din 30 gr unt incalzit, amestecat cu o lingura de faina care se stinge cu zeama in care au fiert dovleceii. Se ia vasul de pe foc si se amesteca cu sare, cascaval ras si cu dovleceii.
  3. Se asaza totul intr-un vas uns cu unt si se introduc in cuptor pentru 15-20 de minute, dupa care se poate servi.

Recomandari

Mancaruri