- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tochitura mocaneasca este o mancare satioasa si completa, perfecta pentru masa de Craciun alaturi de cei dragi.
Ingrediente
- 500 gr carne grasa de porc de la ceafa sau de pe coaste
- 250 gr ficat de porc
- 2-3 carnati afumati
- 200 gr branza de burduf
- 6-8 oua
- 4-6 catei de usturoi
- 1 lingura cu untura
- sare
- mamaliga
- vin
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 40 minute
- Spalati carnea, uscati-o in prosop curat, taiati-o cuburi sau felii groase de 1-2 cm si puneti-o sa se prajeasca in untura calda sau cu slanina taiata marunt. Amestecati des cu lingura de lemn pentru ca sa se patrunda uniform.
- Cand carnea s-a inmuiat putin si sosul a scazut adaugati ficatul taiat cuburi sau felii, lasati sa se prajeasca impreuna 6-8 minute, apoi adaugati 1 pahar cu vin alb.
- Taiati in felii de 2-3 cm carnatii, puneti-i peste carne si lasati totul sa se prajeasca impreuna. Tot acum puneti usturoiul tocat marunt si sarea necesara, acoperiti vasul si lasati sa se patrunda impreuna 15 minute apoi stingeti focul si turnati in cratita branza desfacuta bucati.
- Lasati vasul acoperit pana in momentul servirii. Faceti ochiurile in apa sau in ulei. Faceti mamaliga din 2 litru de zer sau de lapte dulce, 600 gr malai, 1 lingura cu sare. Puneti malaiul in ploaie in lichidul cald, fierbeti la foc mic 20 minute.
- Serviti totul fierbinte: mamaliga, tochitura si oua ochiuri fierte in apa cu vin rosu.