Tochitura moldoveneasca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tochitura moldoveneasca este un preparat specific Craciunului, delicios, aromat si foarte gustos.

Ingrediente

    • 500 gr carne proaspata de porc: bucati mici luate de pe slanina, capete de muschi, carne de pe burta,
    • 200 gr ficat
    • 1 rinichi
    • 200 gr carne de la ceafa
    • 150 gr slanina
    • usturoi
    • cimbru
    • sare
    • piper macinat (facultativ)
    • 150 gr vin alb

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 30 minute

  1. Curatati rinichiul de pielita, crestati-l din loc in loc, spalati-l si lasati-l intr-un castron cu apa rece cu 2 linguri cu otet pentru 20 minute.
  2. Puneti sa fiarba intr-un ceaun slanina tocata pana se topeste usor. Adaugati carnea taiata cuburi cu latura de 2-3 cm, dupa ce ati sters-o cu un prosop curat.
  3. Daca folositi carne taiata de 2-3 zile, spalati-o, stergeti-o cu servetele, apoi taiati-o bucati. Lasati carnea sa se prajeasca in ceaun pana se poate consuma (15 minute). Adaugati ficatul si rinichiul taiate cuburi.
  4. Acoperiti ceaunul, sarati dupa 5 minute, adaugati vinul si fierbeti totul acoperit 10-15 minute, apoi condimentati cu usturoi tocat, cimbru, sare si piper macinat. Amestecati carnea si condimentele, stingeti focul.
  5. Serviti tochitura fierbinte, cu mamaliga calda si vin rosu.

Recomandari

Mancaruri