- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tochitura moldoveneasca este un preparat specific Craciunului, delicios, aromat si foarte gustos.
Ingrediente
- 500 gr carne proaspata de porc: bucati mici luate de pe slanina, capete de muschi, carne de pe burta,
- 200 gr ficat
- 1 rinichi
- 200 gr carne de la ceafa
- 150 gr slanina
- usturoi
- cimbru
- sare
- piper macinat (facultativ)
- 150 gr vin alb
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 30 minute
- Curatati rinichiul de pielita, crestati-l din loc in loc, spalati-l si lasati-l intr-un castron cu apa rece cu 2 linguri cu otet pentru 20 minute.
- Puneti sa fiarba intr-un ceaun slanina tocata pana se topeste usor. Adaugati carnea taiata cuburi cu latura de 2-3 cm, dupa ce ati sters-o cu un prosop curat.
- Daca folositi carne taiata de 2-3 zile, spalati-o, stergeti-o cu servetele, apoi taiati-o bucati. Lasati carnea sa se prajeasca in ceaun pana se poate consuma (15 minute). Adaugati ficatul si rinichiul taiate cuburi.
- Acoperiti ceaunul, sarati dupa 5 minute, adaugati vinul si fierbeti totul acoperit 10-15 minute, apoi condimentati cu usturoi tocat, cimbru, sare si piper macinat. Amestecati carnea si condimentele, stingeti focul.
- Serviti tochitura fierbinte, cu mamaliga calda si vin rosu.