- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceasta reteta de dovlecei gratinati are o usoara influenta mediteraneana. Daca doriti puteti inlocui cascavalul cu branza feta, iar uleiul folosit sa fie de malsine.
Ingrediente
- 4 dovlecei (zucchini)
- 1 fir de praz
- 200 gr cascaval
- 200 gr smantana
- 4 rosii
- 4 oua
- 1 cub de unt
- 2 linguri ulei
- piper macinat
- boia dulce
- sare
Instructiuni de preparare
- Taie dovleceii in rondele, sareaza-i si pune-i pe un servet de hartie. Incinge doua linguri cu ulei intr-o tigaie si pune feliile de devlecel sa se rumeneasca pe ambele parti.
- Separat, caleste prazu; tocat marunt pana se aureste. Amesteca, intr-un castron, smantana, ouale, prazul calit, cascavalul ras, sare si piper.
- Unge o tava termorezistenta cu unt si asaza dovleceii usor inclinati, iar in mijloc pune rosiile intregi. Toarna amestecul de smantana si cascaval si presara boia si piper, dupa care baga tava in cuptorul incins maxim 25 de minute.