- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Drobul de pui este foarte satios si aspectuos, singura problema ar fi pielea care trebuie scoasa de pe pui cat mai bine. Puteti prepara drobul si fara piele tapetand tava cu faina iar deasupra puteti pune 2 oua batute.
Ingrediente
- 1 pui mare (1,500 kg)
- 3 felii de franzela inmuiata in lapte
- 5 oua
- 300 gr de ciuperci
- 100 gr de unt
- 2 cepe
- 200 ml de vin
- verdeata (patrunjel si marar)
- 100 ml ulei
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Puiul curatat si spalat il tai longitudinal pe spate cu un cutit si ii iei pielea cat mai intreaga. Dezosezi puiul iar carnea o toci, cu ajutotul unui mixer sau cu masina de tocat, impreuna cu ceapa si franzela inmuiata.
- Ciupercile le cureti, le speli si le tai felii pe care apoi le calesti in putin unt. Cand ciupercile sunt calite le amesteci cu carnea, ouale si verdeata spalata si tocata. Condimentezi compozitia cu sare si piper.Cu aceasta compozitie umpli pielea de pui, o cosi si asezi drobul intr-o tava unsa cu ulei.
- Adaugi o ceasca de apa si vinul.dai tava la cuptor si lasi pana se rumeneste frumos pielea. Din cand in cand stropesti drobul cu sosul din tava.
- Poti prepara drobul si fara ciuperci. Cand il pui pe platou poti aranja alaturi de drob cateva rosii, ceapa si salata verde.