- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Potarniciile pe varza este un fel de mancare principal cu care iiputeti surprinde pe cei dragi. Gustul aromat al verzei in combinatie cu gustul carnii de potarniche ofera o senzatie unica de neinlocuit.
Ingrediente
- 4 potarnichi
- 1 morcov
- 300 gr slanina
- 1 carnat afumat
- 1 varza proaspata
- 1 ceapa
- 4 linguri unt
- 150 ml apa
- patrunjel verde
Instructiuni de preparare
- Se pun potarnichiile intr-o cratita cu unt, se asaza pe fiecare cate o felie de slanina si se rumenesc la foc, intr-o cratita acoperita cu capac.
- Se opareste 15 minute varza dulce si se pune intr-o cratita mare impreuna cu ceapa tocata felii, cu morcovul si patrunjelul taiate marunt, o felie de slanina sarata, carnatul, si se potriveste de sare si piper. Se toarna apa cat sa le acopere bine si se pun la fiert.
- Se scoate varza, se scurge, se taie bucati, se asaza pe ea potarnichiile taiate bucati, carnatul, slanina, apoi se servesc insotite de mamaliguta proaspata.