- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fazanul cu smantana este un preparat care desi pare a fi o delicatesa culinare se prepara orecum usor, merele conferind carnii de fazan o aroma aparte.
Ingrediente
- 1 fazan
- 100 ml smantana
- 100 gr slanina
- 1 kg mere
- 2 linguri unt
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Inainte de a se prepara, fazanul se tine 3 zile cu tot cu pene atarnat la aer, apoi se curata de pene, de intestine, se inlatura capul si labele, se flambeaza la flacara, dupa care se spala si se sterge cu un servet curat.
- Se acopera pieptul fazanului cu felii de slanina, apoi se pune impreuna cu untul intr-o cratita care se baga la cuptor.
- Cand fazanul este aproape fript se pun in cratita langa el merele curatate si taiate feliute, se toarna smantana, se pesara sare si piper si se lasa sa fiarba acoperit la cuptor pana cand carnea fazanului se fragezeste.