Ficat de pasare cu ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ficateii de pasare cu ciuperci sunt foarte gustosi si plini de vitamine, fiind un preparat ideal pentru copii cu deficiente de fier.

Ingrediente

    • 500 gr ficat de pasare (de gasca, de gaina sau de pui)
    • 2 cepe
    • 30 ciuperci
    • 150 ml ulei
    • sare
    • piper boabe
    • 150 ml vin
    • marar tocat
    • 1 lingura cu bulion de rosii

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se curata ficatul cu atentie, se spala, se fierbe in apa calda cu sare timp de 5 minute. apoi se scoate si se spala iar, se taie felii mari.
  2. Se curata ceapa si se taie in forma de pestisori, se caleste in ulei pana devine transparenta Atunci se pun ciupercile curatate, spalate si taiate sferturi, se acopera vasul si se fierb cu vin 15 minute. Se pun ficateii peste ciuperci, se adauga sare, piper boabe si bulion de rosii si se lasa sa mai fiarba un sfert de ora.
  3. Se serveste friptura fierbinte, cu garnitura de orez sau legume fierte si scurse, presarate cu marar tocat, langa paine proaspata si cu vin alb sec.

Recomandari

Mancaruri