Sarmalute in foi de vita

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cu sau fara carne sarmalutele in foi de vita au aroma lor unica si sunt foarte gustoase.

Ingrediente

    • 1 kg carne tocata (in amestec)
    • 2 cepe
    • 2 linguri cu bulion
    • 150 gr orez
    • verdeata tocata
    • sare
    • condimente
    • 1 cartof
    • frunze de vita
    • 500 ml bors
    • 175 ml vin alb
    • 200 gr smantana

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 persoane

Timp de preparare 2 1/2 ore

  1. Amestecati carnea cu: cepele tocate fin, cartoful dat pe razatoare, spalat si scurs, orezul ales si spalat, bulionul de rosii, verdeata tocata, sarea necesara si condimentele dorite (boia de ardei, cimbru, maghiran, piper macinat).
  2. Omogenizati si faceti sarmalute invelite in foi de vita (daca acestea sunt murate, le spalati in mai multe ape.Daca sunt crude, le opariti in apa clocotita cateva minute).
  3. Asezati sarmalutele intr-un vas emailat in care puneti: o creanga de leustean uscat, 2 linguri cu bulion si putin ulei. Acoperiti cu apa calda, puneti pe foc mic sa dea in 3-4 clocote, apoi asezati vasul cu sarmalutele in cuptor 40 minute.
  4. Turnati peste sarmalute 2 cani cu bors si 1 pahar cu vin alb, lasati sa scada in cuptor inca 11/2 ore.
  5. Serviti sarmalutele acoperite cu smantana, cu mamaliguta fierbinte sau cu paine proaspata si vin rose.

Recomandari

Mancaruri