Sarmale de post cu orez si ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sarmalele de post cu orez si ciuperci sunt delicioase, indiferent ca tineti sau nu post.

Ingrediente

    • 1 varza mare cruda
    • 250 gr orez
    • 500 gr ciuperci
    • 2 morcovi
    • 2 cepe
    • 2 legaturi de patrunjel
    • 2 rosii
    • 200 ml suc de rosii
    • sare
    • piper boabe
    • 3-4 crengute de busuioc
    • 200 ml ulei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 pesoane

Timp de preparare 2 1/2 ore

  1. Curatati varza de foile vestede, taiai cotorul si scoateti foile mari pe rand, le spalali si le puneti in apa clocotita pana cand se inmoaie. Le scoateti, le scurgeti si le indepartati vinele tari, apoi le taiati bucati potrivit de mari.
  2. Curatati legumele. Razuiti cu un cutit ascutit morcovii, inlaturati coditele ciupercilor, scoateti partea care a stat in pamant, le spalati si le tocati marunt. Le lasati sa se scurga, curatati cepele si le tocati marunt, culegeti frunzele de pe tijele de patrunjel si le tocati marunt, decojiti rosiile si le taiati felii mici.
  3. Turnati uleiul intr-o cratita mare, in care puneti legumele sa se caleasca 10-15 minute: ceapa, morcovii trecuti pe razatoare, ciupercile si coditele tocate.
  4. Dupa ce s-au inmuiat adaugati: rosiile tocate, orezul ales si spalat si verdeata tocata. Lasati inca 10 minute pe foc mic pentru ca sa se amestece aromele, sarati si piperati, amestecati bine si trageti vasul de pe foc.
  5. Dupa ce amestecul de orez, ciuperci si legume s-a racit faceti sarmale potrivit de mari, pe care le asezati in oala adanca (dupa ce ati pus pe fundul oalei varza cruda tocata), umpleti oala cu apa si lasati sa fiarba la foc potrivit 1/2 ora. Adaugati sucul de rosii, boabele de piper si crengutele de busuioc, carora le faceti loc printre sarmale, acoperiti oala cu foi de varza si continuati fierberea. Foile de varza de deasupra ajuta sarmalele sa nu se usuce. Acestea le puneti dupa ce sarmalele s-au asezat la locul lor dupa primele clocote. Fierbeti inca 1 ora pe foc mic, apoi scadeti in cuptor alte 20 min.
  6. Serviti-le calde sau reci, cu paine proaspata si vin alb.'

Recomandari

Mancaruri