- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tocanita de pui cu legume este o mancare usoara si aromata, perfecta in zilele caniculare de vara, si pe care o puteti servi rece.
Ingrediente
- 1,5 kg carne de pui fara os (piept si pulpe dezosate)
- 2 cepe rosii
- 3-4 cartofi
- 6-8 ardei grasi diferit colorati
- 4-5 rosii
- 200 gr ciuperci
- 200 gr orez
- vegeta cu gust de gaina
- piper
- 1 legatura patrunjel
- 75 ml ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 10 portii
Timp de preparare 50 minute+ 1 ora fierbere
- Speli carnea si o tai in felii potrivite, pe care le bati cu ciocanul, ca pentru snitele si le presari cu sare si piper dupa gust. Cureti si speli ceapa, ardeii, ciupercile si cartofii. Tai ceapa marunt, ardeii in fasii late, ciupercile in felii si cartofii in cuburi mari.
- Calesti ceapa in uleiul incins, apoi adaugi carnea si continui sa le inabusi in vasul acoperit, la foc mic, adaugand din cand in cand putina apa fierbinte.
- Cand carnea s-a inmuiat, adaugi legumele, iar dupa 10 minute, pui rosiile decojite taiate cubulete si orezul, in prealabil ales, spalat si scurs si adaugi vegeta , dupa gust. Torni apa cat sa le acopere si lasi pe foc pana cand zeama aproape a scazut.
- La sfarsit, condimentezi tocanita cu piper, dupa gust. Servesti tocanita presarata cu patrunjel proaspat, fin tocat.