Fasole boabe cu carnati- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fasolea boabe cu carnati este o mancare romaneasca foarte apreciata deoarece este gustoasa, aromata si usor de preparat.

Ingrediente

    • 700 gr fasole boabe (alba sau pestrita)
    • 500 gr carnati
    • 2 morcovi
    • ulei
    • 1 ceapa
    • 1 pastarnac
    • 3 linguri cu bulion de rosii
    • 2 foi de dafin
    • sare
    • piper boabe
    • 6 tije de tarhon
    • 4-6 catei de usturoi

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 2 1/2 ore

  1. Alegeti fasolea bob cu bob, spalati in 2-3 ape, lasati 8-10 ore acoperita cu apa rece, dupa care schimbati apa, lasati sa clocoteasca 5 minute si scurgeti apa fiarta. (Puteti pastra la frigider zeama de fasole ca sa scoateti petele de pe tesaturi sau sa inviorati culorile obiectelor din bumbac si matase.)
  2. Umpleti vasul cu 3-4 masuri de apa fierbinte la 1 masura de fasole si fierbeti cu vasul acoperit 1/2 ora, dupa care puneti la fiert morcovii si pastarnacul curatate si spalate. Pot fi fierte intregi sau taiate felii mari.
  3. Fierbeti mancarea cu vasul acoperit, la foc mic. Cand bobul de fasole se desface la atingere, adaugati foile de dafin, 1 lingurita cu sare, piper boabe si tarhonul bine spalat. Continuati fierberea. Faceti un sos din: ceapa tocata, calita in 3-4 linguri de ulei, usturoi tocat si 3 linguri cu bulion de rosii - care se adauga cepei cand aceasta a devenit transparenta. Sosul acesta se toarna peste fasole, se lasa 10 min sa fiarba impreuna.
  4. Rumeniti carnatii in tigaia in care ati facut sosul de ceapa fara sa adaugati grasime.
  5. Serviti in farfurii: fasole calda, carnati usor rumeniti, paine de casa si vin rosu. Daca va place, serviti alaturi o salata de varza murata, varza alba sau castraveti bulgaresti.

Recomandari

Mancaruri