- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fasolea boabe cu carnati este o mancare romaneasca foarte apreciata deoarece este gustoasa, aromata si usor de preparat.
Ingrediente
- 700 gr fasole boabe (alba sau pestrita)
- 500 gr carnati
- 2 morcovi
- ulei
- 1 ceapa
- 1 pastarnac
- 3 linguri cu bulion de rosii
- 2 foi de dafin
- sare
- piper boabe
- 6 tije de tarhon
- 4-6 catei de usturoi
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 2 1/2 ore
- Alegeti fasolea bob cu bob, spalati in 2-3 ape, lasati 8-10 ore acoperita cu apa rece, dupa care schimbati apa, lasati sa clocoteasca 5 minute si scurgeti apa fiarta. (Puteti pastra la frigider zeama de fasole ca sa scoateti petele de pe tesaturi sau sa inviorati culorile obiectelor din bumbac si matase.)
- Umpleti vasul cu 3-4 masuri de apa fierbinte la 1 masura de fasole si fierbeti cu vasul acoperit 1/2 ora, dupa care puneti la fiert morcovii si pastarnacul curatate si spalate. Pot fi fierte intregi sau taiate felii mari.
- Fierbeti mancarea cu vasul acoperit, la foc mic. Cand bobul de fasole se desface la atingere, adaugati foile de dafin, 1 lingurita cu sare, piper boabe si tarhonul bine spalat. Continuati fierberea. Faceti un sos din: ceapa tocata, calita in 3-4 linguri de ulei, usturoi tocat si 3 linguri cu bulion de rosii - care se adauga cepei cand aceasta a devenit transparenta. Sosul acesta se toarna peste fasole, se lasa 10 min sa fiarba impreuna.
- Rumeniti carnatii in tigaia in care ati facut sosul de ceapa fara sa adaugati grasime.
- Serviti in farfurii: fasole calda, carnati usor rumeniti, paine de casa si vin rosu. Daca va place, serviti alaturi o salata de varza murata, varza alba sau castraveti bulgaresti.