Ficatei de pasare in sos de rosii- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ficateii de pasare in sos de rosii este o mancare rapida si gustoasa, pe care o puteti servi atat calda cat si rece.

Ingrediente

    • 1 kg ficatei de pasare
    • 2 morcovi
    • 1 pastarnac
    • 2 linguri ulei
    • 5 rosii
    • 1 ardei gras
    • 1 lingura pasta de tomate
    • 1 legatura patrunjel verde
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se spala ficateii, apoi se sterg cu un servet absorbant.Ficateii se pudreaza cu sare, apoi s eprajesc in putin ulei. Morcovii se spala si se curata, apoi se dau pe razatoare. Ardeiul gras se taie pe jumatate, se curata de seminte si se taie in fasii. Se spala si se curata pastranacul care apoi se taie in rondele.
  2. Se fierb morcovii dati pe razatoare, ardeiul gras si pastarnacul, impreuna cu o lingura de ulei si una de apa. Se adauga ficateii prajiti impreuna cu putin din uleiul in care s-au prajit si se lasa sa fiarba 15 minute.
  3. Se curata rosiile de coaja si se taie in cubulete, care se pun in cratita peste ficatei, adaugand apoi pasta de tomate si putin piper si se lasa sa fiarba pana scade apa.
  4. Patrunjelul verde se curata, se spala si se toaca marunt. Se presara patrunjelul deasupra ficateilor, care se servesc alaturi de mamaliguta calda.

Recomandari

Mancaruri