- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ficateii de pasare in sos de vin sunt foarte gustosi si plini de vitamine.
Ingrediente
- 700 gr ficatei de pasare
- 2 cepe
- 500 ml suc de rosii sau 2 rosii conservate
- 3 linguri cu unt sau 150 ml ulei
- 150 ml vin
- sare
- marar si patrunjel tocate
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se curata ficatul cu atentie ca sa nu aiba resturi de fiere, se spala in mai multe ape si se pune sa fiarba 5 minute in apa calda cu sare. Se scoate ficatul , se spala, se taie felii si se pune in cratita mare sa se prajeasca in ulei cu cele 2 cepe tocate marunt. Se lasa 15 minute cu vasul acoperit pe flacara mica, se stinge cu vin si suc de rosii sau rosii tocate marunt, se fierbe mancarea inca un sfert de ora cu vasul descoperit.
- Se trec ficateii pe farfurii cat sunt calzi, se inconjoara cu garnitura de legume fierte, acoperite cu sosul in care s-au facut si presarate cu marar si patrunjel tocate impreuna.
- Mancarea se serveste cu paine proaspata si vin alb.