Pui cu sos dulce si orez salbatic

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Puiul cu sos dulce si orez salbatic este un preparat al carui gust ii va incanta pe invitatii la masa, fiind in acelasi timp un preparat dietetic si foarte sanatos.

Ingrediente

    • 400 gr piept de pui
    • 1 lingura iere de albine
    • 300 gr orez salbatic
    • 7 linguri ulei de masline
    • 4 gogosari
    • 1 legatura patrunjel verde
    • 1 litru supa de pui
    • piper negru macinat
    • sare
    • lamaie pentru ornat

Instructiuni de preparare

  1. Se taie pieptul de pui bucati potrivite, care se rumenesc apoi in 4 linguri de ulei de masline. Cand carnea incepe sa-si schimbe culoarea se adauga mierea de albine, sare si piper.
  2. Se lasa sa faca o crusta aurie, apoi se da deoparte. Se curata gogosarii, se spala, apoi se paseaza cu blenderul. Piureul de gogosari se toarna peste puiul rumenit si se baga in cuptorul incins.
  3. Intre timp, se alege orezul, se spala si se pune sa fiarba in putina apa. Se adauga supa, apoi se lasa sa fiarba inabusit, la foc mic.
  4. Se scoate puiul din cuptor si se asaza pe platou alaturi de orezul salbatic, si se decoreaza  cu patrunjel verde si felii de lamaie.

Recomandari

Mancaruri