- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ghiveciul de legume este un preparat delicios de toamna, plin de vitamine, fiind de mare ajutor persoanelor care tin post.
Ingrediente
- 2 vinete
- 500 gr rosii
- 5 linguri ulei
- 2 dovlecei
- 3 cepe
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Curata vinetele si dovleceii de coaja si taie-i in cubulete.Taie marunt ceapa si caleste-o in ulei incins pana devine sticloasa. Adauga cubuletele de vinete si de dovlecei, pune capacul la cratita si lasa sa se inabuse.
- Intre timp, decojeste rosiile, taie-le in cubulete si inabuse-le impreuna cu celelalte legume, potrivind gustul de sare si piper.
- Pune totul intr-un vas termorezistent , pe care apoi baga-l in cuptorul incins pentru 30 de minute, pana cand scade sosul.
- Cand este gata, se scoate din cuptor, lasa-l cateva minute sa se racoreasca, apoi il poti servi.