- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tochitura este o mancare care se prepara diferit in fiecare zona, tocmai de aceea noi va oferim reteta de baza de la care pornesc toate celelalte retete.
Ingrediente
- 500 gr carne grasa de porc (de pe burta, de la ceafa sau de pe coaste)
- 250 gr ficat
- 2 rinichi
- 200 gr muschi
- 2 cepe mari
- 1 lingura cu untura
- sare
- 1 praz
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 40 minute
- Spalati carnea, uscati-o in prosop sau in servetele de hartie, taiati-o cubulete cu latura de 2-3 cm si puneti-o in untura fierbinte. Acoperiti vasul in care se prajeste carnea si lasati sa fiarba 5-6 minute in suc propriu.
- Intoarceti carnea cu o lingura de lemn si adaugati ficatul, rinichii si bucatile de muschi toate taiate felii sau cuburi. Inainte de a-i folosi, tineti rinichii in apa cu otet 1/2 ora. Adaugati ceapa si prazul tocate marunt, sarati si turnati 1 ceasca de apa calda. Continuati fierberea pana cand totul scade sosul, iar tochitura se poate consuma.
- Serviti cu mamaliga calda si vin rosu alaturi.