- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tocanita de legume cu muschiulet de porc este o mancare satioasa de iarna, pe care o puteti prepara si cu alt fel de carne.
Ingrediente
- 2 muschiuleti de porc
- 2 linguri cu unt
- 2-3 ardei grasi proaspeti sau congelati
- 2-3 morcovi mari
- 4-5 cartofi mici
- 1 ardei iute
- 4-6 catei de usturoi
- 400 ml apa calda
- sare
- piper boabe
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 1 1/2 ora
- Curatati de coaja sau de seminte legumele, taiati-le felii sau fasii. Scoateti nervurile de la ardeiul iute, tocati-l marunt.
- Spalati carnea si uscati-o folosind un prosop de hartie, taiati-o felii si rumeniti-le in unt incins. Scoateti pe o farfurie, acoperiti cu capac. In grasimea ramasa caliti ardeii taiati fasii, morcovii dati pe razatoarea mare si usturoiul tocat marunt. Lucrati cu vasul acoperit. Lasati pana se inmoaie morcovii, apoi stingeti cu apa calda. Fierbeti 10 minute, puneti cartofii taiati in 4 felii fiecare, ardeiul iute si piperul boabe. Fierbeti acoperit 1/2 ora.
- Puneti peste legume sucul de rosii sau bulionul desfacut in apa calda, sarati dupa gust, continuati fierberea 10 min, apoi amestecati feliile de muschiulet rumenite in sosul de legume.
- Serviti fierbinte, cu paine de casa si vin rosu.