- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tochitura cu branza de oi este un preparat specific zonelor de munte, foarte gustoasa si satioasa.
Ingrediente
- 1 kg carne grasa de porc
- 200 gr ficat
- 2 rinichi
- 4-6 catei de usturoi
- 300 gr branza de burduf
- 2 linguri cu untura
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 1 1/4 ora
- Curatati carnea de oasele mici, spalati-o sau stergeti-o cu un prosop inmuiat in tuica. Taiati-o in cubulete cu latura de 3-4 cm, puneti sa se prajeasca in 2 linguri cu untura. Acoperiti vasul si lasati sa se faca la foc potrivit. Dupa 5-10 minute adaugati ficatul dat in clocot si spalat cu apa rece, si rinichii pe care i-ati tinut in apa rece cu otet 1/2 ora.
- Taiati organele felii sau romburi - amestecati-le cu carnea si lasati sa fiarba impreuna 10-15 min.
- Peste carne puneti usturoiul tocat marunt si putina sare. Cand carnea s-a inmuiat si se poate consuma, adaugati branza de burduf. Amestecati cu lingura de lemn pana cand sosul mancarii devine
laptos.
- Faceti mamaliga din 2 litri de apa calda, 500-600 gr malai cernut si sare. Lasati sa fiarba 20-25 minute si portionati pe farfurii langa tochitura.
- Serviti totul fierbinte, langa vin rosu.