Tochitura cu branza de oi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tochitura cu branza de oi este un preparat specific zonelor de munte, foarte gustoasa si satioasa.

Ingrediente

    • 1 kg carne grasa de porc
    • 200 gr ficat
    • 2 rinichi
    • 4-6 catei de usturoi
    • 300 gr branza de burduf
    • 2 linguri cu untura
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 1 1/4 ora

  1. Curatati carnea de oasele mici, spalati-o sau stergeti-o cu un prosop inmuiat in tuica. Taiati-o in cubulete cu latura de 3-4 cm, puneti sa se prajeasca in 2 linguri cu untura. Acoperiti vasul si lasati sa se faca la foc potrivit. Dupa 5-10 minute adaugati ficatul dat in clocot si spalat cu apa rece, si rinichii pe care i-ati tinut in apa rece cu otet 1/2 ora.
  2. Taiati organele felii sau romburi - amestecati-le cu carnea si lasati sa fiarba impreuna 10-15 min.
  3. Peste carne puneti usturoiul tocat marunt si putina sare. Cand carnea s-a inmuiat si se poate consuma, adaugati branza de burduf. Amestecati cu lingura de lemn pana cand sosul mancarii devine
    laptos.
  4. Faceti mamaliga din 2 litri de apa calda, 500-600 gr malai cernut si sare. Lasati sa fiarba 20-25 minute si portionati pe farfurii langa tochitura.
  5. Serviti totul fierbinte, langa vin rosu.

Recomandari

Mancaruri